Vankkaa tuottoa Baltian kiinteistömarkkinoilta

Erikoissijoitusrahasto Titanium Baltia Kiinteistö sijoittaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa sijaitseviin kiinteistöihin. Rahastoon valikoidaan laajasti erityyppisiä kiinteistöjä ja se tarjoaa sijoittajalle hajautetun salkun mielenkiintoisella markkina-alueella.

Sijoituskohteita voivat olla esimerkiksi asuin-, liike-, toimisto-, logistiikka-, hotelli-, teollisuus- ja yhteiskuntakiinteistöt. Kohteet ovat pääasiassa uusia, uudehkoja, vastikään modernisoituja, rakennettavia tai saneerauksen kohteena olevia kiinteistöjä pitkäaikaista omistusta varten.

Tavoitteena on saavuttaa noin 7 %:n* vuotuinen, pääosin kassavirtoihin perustuva tuotto, josta suuri osa jaetaan sijoittajalle vuotuisena tuotto-osuutena.

Rahasto on suunnattu sekä yksityis- että instituutiosijoittajille ja sen suositeltu sijoitusaika on vähintään 5 vuotta. Rahasto on avoinna merkinnöille kerran kuukaudessa ja lunastuksille neljä kertaa vuodessa.

Rahastoon voi sijoittaa myös sijoitusvakuutuksen tai kapitalisaatiosopimuksen kautta.

*) Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Rahastoon tehdyn sijoituksen arvo voi nousta tai laskea, eikä tuottotavoitetta välttämättä saavuteta. Tuottotavoitteen laskennassa ei ole huomioitu merkintä- tai lunastuspalkkioita. Riskit on esitelty tarkemmin avaintietoesitteessä ja rahastoesitteessä.

Salkunhoitajan haastattelut

Perustiedot ja lomakkeet

Rahaston tyyppi: Erikoissijoitusrahasto
Minimisijoitus: 20.000 euroa
Merkinnät: Kerran kuukaudessa (kuukauden viimeinen pankkipäivä)
Lunastukset: Kaksi kertaa vuodessa. Lunastuspäivät ovat kalenterivuoden kesäkuun ja joulukuun viimeinen pankkipäivä. Lunastustoimeksianto tulee toimittaa Rahastoyhtiölle viimeistään haluttua Lunastuspäivää edeltävänä Lunastuspäivänä.
Merkintäpalkkio: 2 %
Lunastuspalkkio:  < 1 vuotta 3 %, 1-3 vuotta 2 %, > 3 vuotta 1 %
Hallinnointipalkkio rahaston nettoarvosta: 2,75 % p.a. (täydellä sijoitusasteella rahaston kokonaisvaroista 1,375 % p.a.)
Tuottosidonnainen palkkio: 20 % siitä osasta tuottoa, joka ylittää näihin palkkioihin sovellettavan viitearvon (referenssituoton 6 %) rahaston alusta lukien.
Suositeltava sijoitusaika: Yli viisi vuotta
Salkunhoitaja: Titanium Rahastoyhtiö Oy
Valvova viranomainen: Finanssivalvonta
Tilintarkastaja: KPMG Oy Ab
Säilytysyhteisö: OP Säilytys Oy
Riskit: Rahaston arvo saattaa heilahdella ja sijoitettu pääoma voi myös alentua. Lisätietoja riskeistä löytyy alla olevista Avaintietoesitteestä ja Rahastoesitteestä.